התנהלות פיננסית נכונה היא כלי חיוני להצלחת כל תכנית או מטרה בחיים. ככל שנדע לנהל את הכספים שלנו בצורה חכמה ומתוכננת, נוכל להשיג יותר מטרות ולהתקדם בכל התחומים של חיינו.
עם חג הפסח הקרוב, נכנסים לתקופת המעבר מהחורף לקיץ, ועם זאת מגיעות גם הוצאות נוספות כמו חתונות, חוגים, בילויים וצריכת חשמל גבוהה יותר בגלל הקיץ. נוסיף שממש לאחר הקיץ אנחנו נכנסים לתקופת חגים מה שיקשה עלינו הרבה יותר בניסיון לאזן את עצמנו. לכן, חשוב להיות מוכנים ולקבוע מטרות ויעדים כדי למנוע חריגות פיננסיות שיכולות ממש להביא נזק לתא המשפחתי
אז אם אתם לא רוצים להיות בחודשי הקיץ בשוק טוטאלי מההוצאות הקשות והבלתי צפויות שהגיעו לכרטיס האשראי שלכם- תמשיכו לקרא את המאמר.
שלב ראשון: הצבת מטרות
הצבת ומטרות הוא הכלי החשוב ביותר לכל משפחה יש את חלומות ויעדים משלה בלי יעד לא נוכל כלל להתקדם לעבר היציבות הכלכלית שאותה אנחנו מחפשים.
דמיינו את המטרות הפיננסיות שלכם: התחילו עם הבנת המטרות הפיננסיות הגדולות של המשפחה שלכם. לדוגמה: לא להיכנס למינוס והלוואות לאחר החופש הגדול של הילדים, לקנות בית, לשלם לספקים את החובות, לחסוך לפנסיה או לקנות רכב חדש. כל אחד ואחת לפי המטרה שאליה הוא רוצה להגיע.
קחו לעצמכם זמן איכות ותבינו בדיוק מה המטרות שלכם. יכול להיות שהמטרות שרציתם הם לא בדיוק המטרות החשובות ביותר שלכם ויכול להיות שמטרות חדשות וחשובות יצוצו להן בעמקי המחשבה
שלב שני: הצבת יעדים
כאן החלק שהמון אנשים נופלים בו – בהגדרת יעדים יש נושא אימוני, רוחני וקוסמי עצומים שישפיעו על ההתנהלות הפיננסית שלכם מקצה לקצה. אתם לא יכולים להביא לעצמכם מטרה לדוגמא: " אני רוצה להיות מיליונר "בלי יעדים ברורים – " כמה כסף בחשבון אני אחשב מיליונר", באיזה גיל אני רוצה שהמטרה שלי תוגשם" וכו'. כמו לעצמכם קצת זמן כאן ותציבו לכם יעדים
הגדירו יעדים מדויקים: לאחר שהבנתם את המטרות הגדולות שלכם, הגדירו יעדים מדויקים עם מספרים ספציפיים ותאריכי סיום. לדוגמה, אם המטרה היא לקנות בית,
אציב יעד מסוים בגדר גבול ההיגיון. " אני אקנה בית עד ינואר שנת 2033 ע"י כך שאחסוך בדרך X או Y סכום של 2,500 ש"ח בכל חודש, אגיע עם חישוב ריבית דריבית לסכום כולל ש __________ בכך אקנה דירה בסכום של עד __________₪"
הנה הגדרת יעד מדהימה. – יש מטרה ויש דרך !
שלב שלישי: הכרה ושיפור תזרים
הציגו תכנית הכנסות והוצאות: כדי להשיג את היעדים הפיננסיים שלכם, תצטרכו להציג תכנית הכנסות והוצאות לתקופה של המטרה הספציפית.
כמו שאמרתי, הכל צריך להיות בגדר ההיגיון ויכולת היישום שלכם.
לכן, חשוב מאוד להבין את התזרים החודשי שלכם, הכנסות לעומת הוצאות.
תבינו על מה אתם מוציאים כסף. אני מבטיח לכם שזה חלק שבו אתם תבינו את מה שלא הרבה זמן: " לאן הכסף ברח".
מכאן תוכלו ממש להבין איפה אפשר לייעל את עצמכם פיננסית ולשדרג את היעדים שלכם למקסימום.
ברגע שסיימתם את שלושת השלבים, מזל טוב, אתם משפחה באחוזון העליון מבחינת בקרה פיננסית בתא המשפחתי.
עכשיו נותר עניין השליטה הפיננסית שלכם, על זה נדבר…. במאמר אחר 😊